Els Rojals 2013

Els Rojals 2013

179.00

Lanseras i Beställningssortimentet den 28 november

Smaken är kraftfull och intensiv och lång med röd frukt, kryddor och vanilj från ekfatslagringen samt en tydlig mineralitet från jorden. Vinet är torrt med mycket värme och hög syra som ger utmärkt fräschör och har mjuka balanserade tanniner. En fin blend av Mantonegro och tillsammans med Merlot och Cabernet Sauvignon

Vinet kan drickas nu men också lagras 5-6 år till. Servera det ca 17-19°C tillsammans med viltkött, stekt och grillat nötkött och ugnsbakade grönsaker och t ex bearnaise-sås.

Add To Cart

Producent: Es Verger

Region: Vi de la Terra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 78249 – 179 kr (inkl moms) - Lanseras den 28 november

Es Verger är Mallorca högst belägna vingård 450 meter över havet och ligger inbäddad i en undangömd fantastisk dal uppe i Tramuntana bergen utanför Esporles. Den höga höjden och det unika mikroklimatet i dalen gör att vinerna mognar långsammare än på andra delar på ön vilket gör att vinerna kan behålla sin friskhet och fräschör längre. Jaume Fullana har tagit över arbetet från sina föräldrar och driver tillsammans med sin syster både vinproduktionen men också produktionen av en av Mallorca absolut bästa olivoljor. Förutom vingårdarna uppe i bergen har man också en vingård nere vid foten av bergskedjan i Binissalem. Allt arbete med både viner och olivolja sker helt ekologiskt och alla viner är ekologiskt certifierade.