Desconfío de la gente que no bebe… 2014

Desconfío de la gente que no bebe… 2014

425.00

Endast tillgängligt i mycket begränsad volym i restaurangsortimentet eller via privatimport

Detta vin är främst gjort med de äldsta Mantonegro vinstockarna som finns på Mallorca. Det är mycket kraftfullt med fruktighet, komplexitet, djup och mineralitet från de kalkstensrika jordarna och rikt på nyanser. Namnet betyder ungefär ”lita inte på den som inte dricker…” och är en hyllning till extrem vinmakning där man helt går ”all in” utan att försöka göra ett inställsamt vin som ska fungera kommersiellt eller affärsmässigt. Ett vin varje vinmakare innerst inne vill göra! Etiketten pryds av ett lyckligt och berusat skelett. Vinet görs endast i mycket mycket begränsat antal och inte heller varje år. Årgång 2014 gjordes endast ca 650 flaskor totalt sett.

Add To Cart

Producent: Bodega Ribas

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien 

Bodega Ribas är Mallorcas äldsta vingård och hela Spaniens tredje äldsta vingård grundad 1711 och drivs fortfarande vidare av familjen Ribas. De har specialiserat sig på att bevara flera av de gamla klassiska mallorquinska druvsorterna varav de äldsta är över 60 år gamla vinstockar. Sedan många år har man också övergått till helt ekologisk och så hållbar produktion som möjligt. 

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 100% Mantonegro

Färg: Djupt rubinröd med en antydan till lila

Doft: Kraftfulla dofter av mörk frukt som svarta vinbär, tranbär och björnbär med inslag av mineralitet, kryddor och balsamico. 

Smak: Smaken är kraftfull och komplex med dominerande mogen mörk frukt (svarta vinbär, björnbär och mörka plommon), med mineral- och balsamico toner samt kryddor (muskot, kanel, kakao). Det har en bra fräschör från syran och mycket välbalanserad i gommen med sammetslena tanniner. 

Servering: Det kan drickas nu eller lagras i 6-8 år till. Serveringstemperatur 18-19 ° C. Detta är ett vin att dricka under eller efter en måltid. Men det är alltid ännu bättre i sällskap med andra smaker som t ex kraftfulla kötträtter, köttgrytor, stekt eller grillad lamm eller nötkött, Jamon Serrano eller lagrade ostar. 

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor från våra äldsta vinstockar av den inhemska Mantonegro, en sort med fantastisk aromatisk potential som ger frukt och värme. 

Vinifiering: Jäsning vid måttlig temperatur mellan 25 och 27ºC för att undvika överdriven maceration och för att få de primära aromerna av röd och mörk frukt från Mantonegro ska prägla vinet. Lagring sker sedan i 13 månader i stora 500 l gamla franska ekfat.

Alkohol: 16%