OM Oliver Moragues

OM flaskor.png
 
 

Passionerade ekologiska vinmakare med lång historia och fokus på det unika från Mallorca

I närheten av Algaida på högplatån mitt på Mallorca ligger också OM Oliver Moragues som också arbetar efter hållbara och ekologiska principer under ledning av Carlos Moragues. Carlos är kusin med Araceli och Javier på Bodega Ribas och kommer därmed från Mallorca äldsta ”vin-adel”.

Carlos föräldrar bestämde sig tidigt för att konvertera vingården till ekologiskt eftersom de arbetade när naturen och ville producera sitt vin så naturligt och hållbart som möjligt utan att påverka sin omgivning negativt.

Vingården ligger vid foten av Ronda berget och domineras av en av Mallorcas absolut äldsta byggnader, den vackra Possessió Binicomprat med anor från 1200-talet och där driver Carlos mamma och syster ett av Mallorcas mest personliga och vackra agriturismo där du kan bo mitt i vingården i självhushåll.

Till skillnad mot många andra vinmakare på Mallorca med många olika viner så producerar Carlos ”bara” tre röda, ett rosé och ett vitt vin och brinner passionerat för att skapa förstklassiga mallorquinska viner. Får du tillfälle att prova hans unika El Galgo på 100% Callet eller OM500 eller specialvinet OM Bamba innan de hinner sälja slut har du varit med om något unikt.

Läs mer på olivermoragues.com